+90 531 872 73 33
Fonksiyon Tanımlama ve Çağırma

Fonksiyon Tanımlama ve Çağırma

  • 9,563 Kez okundu
  • Genel
  • 0 Yorum

Fonksiyonlar PHP' de function komutu ile oluşturulur. Tanımladığımız function, kendisini göreve çağıracak komut, yapacağı işlemde kullanmak üzere bir değer alacaksa, bu değerlere vereceğimiz değişken isimleri, fonksiyon adının yanında parantez içinde gösterilir.

PHP İLE VERITABANINDAKİ VERİYİ SAYFALAMA MANTIĞI

PHP İLE VERITABANINDAKİ VERİYİ SAYFALAMA MANTIĞI

  • 7,988 Kez okundu
  • Php
  • 0 Yorum

Yaptığımız projelerde veritabanında oldukça fazla verilerimiz olabilir. Bu verilerin hepsinin çekilerek kullanıcıya gösterilmesi ilk olarak performans açısından daha sonra görüntü açısından pek de iyi olmaz. Bu nedenle verileri sayfalayıp kullanıcıya göstermek gerekir. Ayrıca sayfalama performans açısından da çok büyük artı sağlamaktadır. Mesela veritabanındaki herhangi bir tabloda 1000 adet veri olduğunu varsayalım. 1000 adet veriyi veritabanından okumak ve formatlı bir şekilde ekrana basmak oldukça zahmetli br iştir. Fakat 1000 adet veriyi ..

PHP İLE SMTP

PHP İLE SMTP' DEN MAİL GÖNDERME

  • 13,552 Kez okundu
  • Php
  • 0 Yorum

Bundan önceki mail formu yapımı yazımda normal mail fonksiyonu ile mail göndermeyi anlatmıştım. Şimdi o yönteme alternatif ve daha etkili olan SMTP ile mail göndermekten bahsedeceğim. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) Elektronik posta gönderme protokolüdür. PHP’nin normal mail fonksiyonuyla genelde server adına ve herhangi bir doğrulama yapmadan istediğimiz bir gönderen adresi tanımlayarak göndermeye çalışıyoruz, SMTP’de ise maili gönderebilmek için gerçek bir mail hesabına ihtiyacımız var. Mail fonksiyonuna kıyasla bu şekilde gönderilen ..

PHP İLE TARİH VE SAAT

PHP İLE TARİH VE SAAT

  • 5,922 Kez okundu
  • Php
  • 0 Yorum

Uzun süreden beri kullandığım bir fonksiyonu paylaşmak istedim, biliyorsunuz ki php de tarih ve saat işlemleri karmaşıktır, bu fonksiyonla tarihi gün ay yıl şeklinde türkçe olarak yazdırabilir, istediğimiz formatta da gösterebiliriz.

Değişken Aktarımı

Değişken Aktarımı

  • 2,651 Kez okundu
  • Php
  • 0 Yorum

Bu ders program okuma açısından öğrenmeniz gerekli en önemli derstir. Nasıl ki okulda Alfabeyi veya sayıları öğrenmek önemliyse sizin için de program okumak o kadar önemlidir. Bu sebeple bu dersi en az 3 kere baştan sona okuma şartı var. yoksa devam etmeyin.

En Çok Okunan Yazılar
Etiket Bulutu
fonksiyon global kullanımıfonksiyon nasıl yapılırfonksiyonreferansfonksiyon tanımlamafunction globalglobal ifadesiphp fonksiyonphp fonksiyon kullanımıphp fonksiyon örnekleriphp fonksiyonlarphp fonksiyonlar nedirphp fonksiyonlarıphp functionphp referansreturn ifadesivarsayılan parametrebreak ifadesido while döngüsüdöngü örnekleridöngüler nasıl kullanılırdöngülere örnekdöngüleri durdurumakfor döngüsüforeach döngüsüphp döngülerphp döngüleriphp for döngüsüphp foreach döngüsüphp loopphp while döngüsüphp while döngüsü örnekleriwhile döngüsüPHP ile ekrana yazı yazmaekrana yamaDeğişkenlerphp değişkenlerdeğişkenleri kontrol etmekdeğişkenlerphp değişkenlerle matematiksel işlemlerconstfinaloopprivateprotectedpublicstaticphp datephp mktimephp saatphp strftimephp strtotimephp tarihphp tarih farkıphp türkçe tarihphp türkiye saatiphp unix timestampunixtimephp tarih formatıphp mysql tarihmysql tarih formatıgelen kutusu mailphp gmail smtpphp mailphp mail dosya eklemephp mail dosya göndermephp mail göndermekphp smtp classphp smtp mailsmtp mailsmtp mail göndermespama düşmeden mail göndermephpveritabanısayfalamaphp ile veritabanındaki veriyi sayfalama mantığıgoogle sıralamaseoseo rehberigoogle başarıpagerankseo nedirseo puanıseo başarısısite içi seosite dışı seobacklinkbacklink almaanahtar kelimelerphpde fonksiyonlarfunctiongetdate()date()time()mktime()Zaman FonksiyonlarıStatik FonksiyonlarGlobal Fonksiyonlarcsscss3menüyatay menücss yatay menüyatay menü yapımıhtmlhtml5wordpresswordpress sayfa şablonuwordpress başlangıçgoogle map değişiklikgoogle adres değişiklikgoogle mapte adresimi değiştirmekgoogle haritalara firma eklemekgoogle haritalara yeni adres eklemekpr6pagerank6prli sitepagerank yüksek backlinkgoogleda ilk sayfaalexa düşürmepagerank yükseltmepr yükseltmeseo backlinkseo uyumlu makalepagerank7pr7ücretsiz pr7 backlinkücretsiz pagerank 7 backlinkprogramlama mantığıalgoritmaalgoritmaya girişprogram yazmayazılım öğrenwindows loadersiteye loader eklemeloader yapımıcss3 loaderjquery loadersiteye lütfen bekleyiniz yazısıIP adresiniz değiştirildicpanelcpanel hataIP adresiniz değiştirildi hatasıinnerinner joinveritabanı tablo birleştirmeinner join işlemleriveritabanı tabloları bağlamamysql inner-join